30% (4).png

VRIJDAG 7 OKTOBER 2022

€ 36,50

( + € 2,50 reservatiekosten)

€ 18,50

HUMOR - THEATER ELCKERLYC

FRANKRIJKLEI 85-87,  2000 ANTWERPEN

HSVDO tumbnail 1040x694.jpg

BACKSTAGE PRODUCTIES - 20u30

HET SPOOK VAN DE OPERETTE

Erfeniskwesties zijn altijd voer voor discussies, voor ongewilde reünies en voor geestige spoken uit het verleden… Wanneer twee neven (Luc Caals en Dirk Van Vooren) door de notaris (Dirk Lavrysen) worden samengebracht in het oude en vervallen operettetheater van hun gestorven groottante, krijgen ze nogal verbazend nieuws te horen… Ze worden plots de nieuwe eigenaars van dit leegstaand theater!

 

Eén probleem: dat willen ze niet. De ene wil het meteen verkopen, de andere wil er een garage van maken. Tot overmaat van ramp kunnen ze geen stap verder zonder de goedkeuring van hun derde neef (Hugo Sigal) die mede-erfgenaam is, en waarvan niemand weet waar deze vreemde vogel woont en leeft. Gooi daarbij een lastige tante (Martine de Jager), een simpele schatter (Celien Hermans), een vreemde toneelmeester (Bert Cosemans) en een ruwe aannemer (Maarten Bosmans), en we zijn vertrokken voor een klucht vol chaos, persoonsverwisselingen, romantiek en geestige hilariteit!

€ 22

( + € 2,50 reservatiekosten)

€ 11

MUZIEK - AMUZ

KAMMENSTRAAT 81,  2000 ANTWERPEN

7102022 gloria.png

20u00

MUSICA GLORIA

Musica Gloria neemt u mee naar het hof van Anhalt-Zerbst in het begin van de 18de eeuw. Johann Friedrich Fasch werd er in 1722 hofkapelmeester, schreef talrijke werken die daar werden uitgevoerd, en vergaarde een grote bekendheid. Zo was J.S. Bach een groot bewonderaar van zijn muziek. Het hof had ook een grote muziekbibliotheek en om die aan te vullen, wisselden Fasch en zijn collega’s uit o.a. Dresden en Praag regelmatig partituren uit. Het ensemble van Nele Vertommen en Beniamino Paganini – u wellicht nog bekend van De Twintigers van Klara en van onze online concerten in het voorjaar 2021 – verwent u met een erg feestelijk programma, met werken uit die muziekbibliotheek van Fasch, Telemann en Bach.

€ 22

( + € 2,50 reservatiekosten)

€ 11

HUMOR - EWT THEATER

HERTSTRAAT 2,  2100 DEURNE

EWT - 20u15

NIET MET MIJ HE!

Omwille van gezondheidsredenen wordt Jeanine, ex-cafébazin van 'Het Dokske' door haar zoon verplicht om haar intrek te nemen in Residentie 'Ochtendgloren', het duurste en meest luxueuze Woon-Zorg-Centrum van België. Ze wordt er hartelijk ontvangen door Gérard, kolonel-op-rust, en iets minder hartelijk door Anne-Sophie, gravin Agie de Sandhoven. Beetje bij beetje en met heel veel humor, leren ze elkaar beter kennen en komen verrassende geheimen uit het verleden naar boven.

ewt_edited.jpg

€ 23

( + € 2,50 reservatiekosten)

€ 11,50

THEATER - FAKKELTHEATER, ZWARTE ZAAL

REYNDERSSTRAAT 7,  2000 ANTWERPEN

THEATER ZEEMANSHUIS - 20u00

ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST

In de zomer van 1990 wordt Ronny Mertens vanuit de gevangenis in Merksplas overgebracht naar een psychiatrische instelling in Antwerpen.

Zijn entree daar is meteen in die mate buiten categorie dat Ronny onmiddellijk in conflict komt met Paula Rosseels, de hoofdverpleegster van de afdeling waar hij wordt ondergebracht.

Tegelijkertijd slaagt hij erin zijn medepatiënten in te palmen. Meer zelfs, door zijn gevarieerde en vooral gedurfde grappen en grollen zien ze gaandeweg in hem hun verlosser van de tirannieke Rosseels.

Ronny’s strijd met haar groeit uit tot een reeks mentale gevechten. Die hebben op hun beurt als gevolg dat enkele leden van zijn patiënten-clan die strijd niet meer aankunnen, met enkele extreme gevolgen van dien.

7102022 nest.jpg
7102022-memeing.jpg
7102022-eddy.jpg

€ 22

( + € 2,50 reservatiekosten)

€ 11

MUZIEK - STORMKOP

22u30

EDDY ET LES VEDETTES

Wie Eddy et les Vedettes al live aan het werk zag, weet dat dit collectief dé vertolkers van het Franse chanson zijn in Vlaanderen. Met Chansons Fatales en Chanson. Une Belle Histoire, de tournee die ze deden met schrijver Bart Van Loo, werden ze ondertussen ook een vaste waarde in Nederland. Zanger Frank Mercelis en zijn ‘compagnons de route’ nemen u uiteraard mee naar de hoogdagen van het Franse lied waarin onder andere Charles Aznavour, Françoise Hardy, Salvatore Adamo, Jacques Brel, Gilbert Bécaud en Claude François dé vedetten van het moment waren. En om de link met het heden te benadrukken laten ze ook Stromae, Zaz en Angèle de revue passeren. Speciaal voor Food For Laughs spelen Eddy et les Vedettes een eenmalig concert dit seizoen en trappen zo het officieel op gang. Alors, on danse!

( + € 2,50 reservatiekosten)

€ 7,50

THEATER - STORMKOP

DROOGDOKKENWEG 4,  2030 ANTWERPEN

EIGEN KWEEK / DINSDAG.ORG - 20u30

THE MEMEING OF LIFE

The Memeing of Life is een digitale beeldencarrousel, waarin verschillende acts elkaar in lichtsnelheid opvolgen. Een dadaïstisch swipe-cabaret voor deze digitale tijd. Schattige kittens, goedkope TikTok-challenges en de bijtende ironie van 9GAG passeren allemaal de revue. Bas Vanderschoot en Jeff Aendenboom knutselen aan hun virtuele wereld en verliezen zichzelf in de veelheid van het web. Ze willen alles memen wat ze tegenkomen op zoek naar de schoonheid en de troost van dit nieuwe tijdperk. Laat je verwonderen en vier mee het feest van deze nieuwe era! Dinsdag.org is een jong theatercollectief bestaande uit Jeff en Bas of Bas en Jeff. Ze staan in voor de bevordering van zinnige onzin in een samenleving, voeren theatraal onderzoek naar de staat van onze digital times en willen de huidige theatercanon van andere referenties voorzien. Hun werkwijze ambieert professionele bricolage, doordachte warrigheid en gemeende ironie.

€ 15

Hoe koop ik tickets?

Klik op de afbeelding van de voorstelling of knop "KOOP VOUCHER" en doorloop het bestelproces.

Je ontvangt de LMTS-voucher via e-mail.

Je kan tickets kopen van 10u00 tot 15u00.

 

Hoe en waar ruil ik mijn voucher in?

Aan de kassa van het theater, CC... ruil je de door jouw aangekochte voucher in voor een geldig ticket. 1 voucher = 1 ticket*

De voucher moet ingeruild worden minstens 30 min. voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van het theater, CC...

*Indien u meerdere vouchers aankoopt, geeft dit géén garantie dat uw tickets naast elkaar zullen plaatsvinden.

 

Informatie

Raadpleeg voor recente informatie de website van het theater of cultureel centrum.
Vestiaire is aangewezen. Het is verboden om rugzakken of sporttassen mee te nemen in het theater. Handtassen of kleine tassen zijn toegelaten.

KRIJG ALS EERSTE HET AANBOD!

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief en ontdek als eerste de voorstellingen en concerten
van de Last Minute Ticket Shop!

DROOGDOKKENWEG 4,  2030 ANTWERPEN

Last Minute Ticket Shop

Koop tegen halve prijs tickets voor concerten en theatervoorstellingen.
Elke vrijdag en zaterdag verrast de Last Minute Ticket Shop
met een gevarieerd aanbod.

Tickets ENKEL online verkrijgbaar.